Reprezentanții Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) au trimis o solicitare autorităților din Emiratele Arabe Unite să indisponibilizeze un autoturism Bugatti al fraților Andrew și Tristan Tate, în valoare de aproximativ 5,4 milioane de euro, și să-l trimită în România. În același timp, reprezentanții ANABI caută și în alte state bunuri de valoare care aparțin britanicilor milionari arestați în România de la finalul anului trecut.
După ce au ridicat cu platformele toate mașinile din curtea vilei din Pipera în care locuiau Andrew și Tristan Tate, între care un Aston Martin Vanquish S Ultimate, de 250.000 de euro, un Rolls Royce Wraith Black Badge, care costă 360.000 de euro, un BMW X6 M, de 30.000 de euro, un Porsche Carrera 4S 911 992, care are o valoare de piață de 120.000 de euro, dar și o Lada de epocă evaluată la 10.000 de euro, reprezentanții ANABI au extins căutările și în alte țări.
Potrivit unor surse judiciare, ANABI ar fi trimis o solicitare către autoritățile din Emiratele Arabe Unite prin care a cerut localizarea și indisponibilizarea unui autoturism Bugatti, care apare a fi în proprietatea fraților Tate.
Mașina urmează să fie trimisă în România și depusă, sub sigiliu, în depozitul ANABI, alături de restul bunurilor lui Andrew și Tristan Tate, care, pe lângă automobile și proprietăți imobiliare, au rămas, momentan, și fără colecția impresionantă de ceasuri de lux.
Totodată, conform unor surse judiciare, ANABI verifică inclusiv ce bunuri dețin Andrew și Tristan Tate în SUA, Marea Britanie și în Irlanda, la Dublin.
În cazul în care vor fi găsiți vinovați, instanța va stabili și ce prejudiciu au produs Andrew și Tristan Tate, care va fi apoi recuperat din conturile acestora și din sumele ce vor fi obținute din vânzarea imobilelor și mașinilor de lux sechestrate.
Andrew și Tristan Tate sunt în arest din 29 decembrie 2022, după perchezițiile făcute de procurorii DIICOT la vila lor din Pipera și la studioul de videochat. Alături de ei au fost arestate și două românce, una dintre ele fiind fostă polițistă la Secția 7 din București.
Aceștia sunt acuzați că, în 2021, „au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.
„Victimele au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, potrivit DIICOT.
CITEȘTE ȘI: